Petter Stordalen framsida MM Magazine 2017

Porträtt av Petter Stordalen, Värdens värd

Med hjälp av ”jordgubbsfilosofin” och en frälsares glöd driver han 190 hotell i sex länder och har tjänat miljarder. Petter Stordalen är mer rockstjärna än hotelldirektör och kallar sitt företag ”ett FN i miniatyr” och sig själv för ”svensk i en norsk kropp”. Ska hans nya storsatsning lyckas gjuta liv i tidigare stendöda Brunkebergstorg i Stockholm?

Nordens hotellkung är van att gå sin egen väg. Numera har han också råd att göra det. Förmögenheten är värderad till omkring tio miljarder kronor. Men det mesta av kapitalet är bundet i företaget och pengarna arbetar i hotellsatsningar som At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm och i nya hotell i Finland och på Arlanda och Kastrup.

Men som för många andra framgångsrika personer började karriären med ”enkla jobb”, bland annat i kiosk och med städning. Petter Stordalen är stolt över sina första jobb, precis som han är stolt över sina 14 000 medarbetare på 190 hotell inom Nordic Choice Hotels, som har verksamhet i sex länder. Enligt norrmannen är det medarbetarna som utför hjältedåd varje dag i mötet med gästerna på hotellen i Norden och Baltikum.

 Ur mitt porträtt av Petter Stordalen Värdens värd i Max Matthiessen Magazine nr 2 2017. Läs mer här. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>