Om Anders

Anders Ström är författare och skribent. Med fokus på möten med människor, personliga berättelser och skildringar av upplevelser från vingårdar till guldgruvor speglar han en tid  som är i ständig rörelse.

Anders har skribentuppdrag för Tidningen Aktiespararen, Nordens största aktie- och fondmagasin. Där gör han porträtt på investerare och näringslivspersonligheter som Warren Buffett, Donald Trump, Cristina Stenbeck och Niklas Zennström. Han skriver också reportage och gör intervjuer för magasin som Vin & Bar-Journalen, Bergsmannen, FMI-tidningen (färg, möbler och interiör), Easy South och konstmagasinet Artlover. 

Han har skrivit och medverkat i en rad böcker, bland annat ”Ovärderliga värderingar. Pantbanken Sverige – de första 150 åren”, ”Aktiespararna 50 år”,  Investeringsboken – din guide till ekonomiskt oberoende, som utges av Lind & Co och Do something before you die – en social entreprenörs långa resa. Han arbetar också med en ny fackbok som kommer ut hösten 2017 på Lind & Co.

Anders har studerat på Kulturvetarlinjen på Stockholms universitet, har en MBA från Handelshögskolan och har gått skrivutbildningar på Poppius och RMI Berghs.

Han har varit verksam som förläggare och förlagschef i tio år under 1990-talet på Norstedts och Rabén & Sjögren. Under perioden 2003-2010 var han vd för konstinstitutionen Grafikens Hus i Mariefred.

Anders Ström

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 Foto: Eva Lindblad/Lind & Co