Om Anders

Anders är författare och skribent. Med fokus på möten med människor, personliga berättelser och skildringar av upplevelser från vingårdar till guldgruvor speglar han en tid  som är i ständig rörelse.

För en rad uppdragsgivare som Magasinet Vin&Bar, Tidningen Aktiespararen, Bergsmannen, FMI-tidningen, Easy South och konstmagasinet Artlover har han genom åren skrivit personporträtt, gjort intervjuer och skrivit artiklar.

Numera är Anders också chefredaktör för Magasinet Vin&Bar. Se mer här. 

Han har skrivit och medverkat i en rad böcker, bland annat ”Sveriges mäktigaste familjer”,  ”Ovärderliga värderingar. Pantbanken Sverige – de första 150 åren”, ”Aktiespararna 50 år”,  Investeringsboken – din guide till ekonomiskt oberoende, som utges av Lind & Co och Do something before you die – en social entreprenörs långa resa.

Anders har studerat på Kulturvetarlinjen på Stockholms universitet, har en MBA från Handelshögskolan och har gått skrivutbildningar på Poppius och RMI Berghs.

Han har varit verksam som förläggare och förlagschef i tio år under 1990-talet för verksamheter inom Norstedts och Rabén & Sjögren. Under perioden 2003-2010 var han vd för konstinstitutionen Grafikens Hus i Mariefred.

Anders Ström. Foto: Rickard L Eriksson

 Foto: Rickard L. Eriksson.