Sveriges-mäktigaste-familjer-160x249

Sveriges mäktigaste familjer

I Sveriges mäktigaste familjer – företagen, människorna, pengarna av Anders Ström möter vi miljardärerna som spelar i en egen division i svenskt näringsliv. Många av dem har byggt och utvecklat globala företag som ger makt och inflytande i det svenska samhället. I femton berättelser om företagen, människorna och pengarna får vi se hur det gick till när landets största förmögenheter växte fram.

Här får vi bland andra möta familjen Persson, som utvecklade H&M till ett globalt varumärke, superentreprenören Ingvar Kamprad, som frälste världen med lågprismöbler, och familjen Rausing, som revolutionerade livsmedelsindustrin med en pyramidformad mjölkförpackning. Vi får också möta familjer som skeppsredarna Olsson i Stenasfären, oljebaronerna Lundin och pionjärerna Stenbeck.

Framgångshistorierna kantas av kriser, konflikter och motstånd. Det är engagerande och inspirerande berättelser om företagsbyggande och en guldkantad tillvaro, som också skildrar livets skuggsidor och drömmar om revansch.

I boken ingår exklusiva intervjuer med representanter för familjerna Wallenberg, Persson, Lundberg, Paulsen, Lundin och Bennet.

Sveriges mäktigaste familjer – företagen, människorna, pengarna, Lind & Co, 2017.

Anders Ström är författare och skribent med fokus på människor, ekonomi och investeringar. För Nordens största aktie- och fondmagasin, Aktiespararen, har han porträtterat många näringslivsprofiler – från Niklas Zennström till Donald Trump. Han har studerat på Kulturvetarlinjen på 1980-talet och har en MBA-examen vid Handelshögskolan i Stockholm från 2010. På Lind & Co har han tidigare utkommit med Investeringsboken – din guide till ekonomiskt oberoende.

En reaktion på “Sveriges mäktigaste familjer

  1. hotbabe

    Forfattaren Anders Strom, 54, har kartlagt och intervjuat Sveriges 15 maktigaste familjer inom naringslivet – och han ar sarskilt imponerad av Cristina Stenbeck. 

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>