Böcker

Anders har jobbat med böcker i stora delar av sitt yrkesverksamma liv. I mer än tio år var han bokförläggare på några av Sveriges mest välrenommerade förlag, bland annat för verksamheter inom Norstedts och Rabén & Sjögren. Numera är han sedan 2013 författare och har bland annat skrivit Fenomenet Ingvar Kamprad – en bok om hans liv (Ekerlids förlag), Sveriges mäktigaste familjer – företagen, människorna, pengarna och Investeringsboken – din guide till ekonomiskt oberoende, som är utgivna av Lind & Co. Under 2016 medverkade han i två jubileumsböcker, Ovärderliga värderingar. Pantbanken Sverige – de första 150 åren och Aktiespararna 50 år 1966-2016. Han har tidigare skrivit och gett ut boken Do something before you die – en social entreprenörs långa resa.


 

omslag

Ingvar Kamprad är smålänningen som möblerade världen. Framgången gjorde honom till en ikon bland företagare – inte bara i Sverige. 

Han var en känslomänniska, och i centrum stod hans familj, i första hand barnen och hustrun Margaretha. Men till sin familj räknade han också medarbetare, leverantörer och inte minst kunderna. Och inte sällan fick den första familjen stå tillbaka för den andra. 

I boken möter vi människan Ingvar Kamprad. Vi följer honom genom hans livsresa och lär känna hans drivkrafter. Hans liv kantades av stora framgångar, men också av kriser.
Författaren har diskuterat fenomenet Ingvar Kamprad med medarbetare, vänner och politiker som alla öppenhjärtigt delar med sig av sina personliga berättelser om Ingvar som vän och arbetskamrat. Ikeas koncernchef Jesper Brodin, styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer, Per Eggenes, vd för Ikea Foundation, och vännerna Göran Grosskopf och Sven-Erik Bucht är några av dem som har bidragit till denna bok. 

Resultatet har blivit en levande berättelse om en extraordinär människa, som blev en legend redan under sin livstid. 

Anders Ström är författare och skribent med fokus på människor, ekonomi och investeringar. Som skribent har han porträtterat en lång rad näringslivspersonligheter, från Petter Stordalen och Cristina Stenbeck till Donald Trump. Han har studerat på Kulturvetarlinjen i Stockholm och har en MBA vid Handelshögskolan från 2010. Han har tidigare bland annat givit ut boken Sveriges mäktigaste familjer: företagen, människorna, pengarna.

 

Dåligt självförtroende drev Kamprad, DI Weekend. Läs

Ministern om Ingvar Kamprad. TV4. Se

Vännen om Kamprads sorg efter sitt sista möte på Ikea. Expressen. Läs

Ingvar Kamprad hade velat vara med i 50 år till. EFN. Läs

Ministerresorna i Norrland kan förklara Kamprads arv. Läs


 

Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna (inbunden)

I Sveriges mäktigaste familjer möter vi miljardärerna som spelar i en egen division i svenskt näringsliv. Många av dem har byggt och utvecklat globala företag som ger makt och inflytande i det svenska samhället. I femton berättelser om företagen, människorna och pengarna får vi se hur det gick till när landets största förmögenheter växte fram. Här får vi bland andra möta familjen Persson, som utvecklade H&M till ett globalt varumärke, superentreprenören Ingvar Kamprad, som frälste världen med lågprismöbler, och familjen Rausing, som revolutionerade livsmedelsindustrin med en pyramidformad mjölkförpackning. Vi får också möta familjer som skeppsredarna Olsson i Stenasfären, oljebaronerna Lundin och pionjärerna Stenbeck. Framgångshistorierna kantas av kriser, konflikter och motstånd. Det är engagerande och inspirerande berättelser om företagsbyggande och en guldkantad tillvaro, som också skildrar livets skuggsidor och drömmar om revansch.

I boken ingår exklusiva intervjuer med representanter för familjerna Wallenberg, Persson, Lundberg, Paulsen, Lundin och Bennet.

Sveriges mäktigaste familjer, Lind & Co, utkommer 24.8 2017.

 

Sveriges rikaste familjer kartlagda. Dagens Nyheter. Läs

De allra mäktigaste familjerna. DI Weekend. Läs


 

bok_pantbanken-omslag

Ovärderliga värderingar Pantbanken Sverige är idag efter 150 år ett av Nordens mest expansiva pantbanksföretag med sjutton kontor och flera digitala tjänster. I denna bok varvas fakta med minnen och berättelser som ger en levande bild av ett anrikt pantbanksföretags framväxt och här möter vi experterna som borgar för en gynnsam fortsättning. Boken ger också en inblick i Stockholms och stadsdelen Östermalms utveckling från 1866 till 2016. Manus av Anders Ström. Producerad i nära samarbete med Pantbanken Sverige och RBK. Läs mer om boken

 


 

Investeringsboken omslag

Investeringsboken – din guide till ekonomiskt oberoende är en praktisk och inspirerande bok om aktier och fonder. Och en vägledning till ekonomisk frihet. Läs mer om boken

För pressinformation, kontakta Lind & Co

Köp Investeringsboken i bokhandeln eller på Adlibris, Bokus

 


 

Aktiespararna 50 år

I samband med organisationens 50-årsjubileum har Aktiespararna gett ut en jubileumsbok, där Anders är en av två huvudförfattare. Aktiespararna 50 år 1966-2016 handlar om människorna, affärerna, fajterna och lärandet. Allt det som har gjort Aktiespararna till en av Sveriges mest framgångsrika medlemsorganisationer som verkar för småspararnas bästa. Läs mer

 


 

Omslag Do something before you die

Do something before you die är en berörande personlig berättelse om att allt är möjligt tills motsatsen är bevisad. Köp boken i bokhandeln eller på Adlibris, Bokus.

Du kan också köpa boken direkt av författaren för 125 kronor plus frakt. Mejla din beställning med namn och adress till anders[at]andersstrom.se så skickas boken direkt hem till dig signerad. Läs mer om boken