IMG_4134

Skriva vid Medelhavet

Det har bara gått några veckor och jag längtar redan tillbaka till Medelhavet. Jag tycks ha fått smak på sol, hav och hårt arbete. Under det senaste året har jag haft förmånen att få åka söderut för att skriva. Det har varit en befriande känsla som gett både inspiration och koncentration. Det började på Rhodos förra hösten då jag fick ett stipendium för en vistelse på The International Writers and Translators Center of Rhodes. I år har jag varit i Kalamata, en levande grekisk stad vid havet på södra Peloponnesos, och på Mallorca. I den vackra lilla staden Puerto Pollenca på norra Mallorca hyrde jag en lägenhet som hade en stor terrass med utsikt över hav, berg och båtar. Sommaren blev längre och sitter fortfarande kvar i kroppen som ett minne av bad i november. Nu är jag hemma i Stockholm igen och förundras över hur mycket lättare det är att skriva på resa. Jag tror det har något med distans, ensamhet och läge att göra. Närheten till havet öppnar mig. Vad öppnar dig för kreativt arbete?

2 reaktion på “Skriva vid Medelhavet

  1. Eva Sw

    Jag älskar att åka iväg för att skriva. Skrivhuset i Kavalla, hotell på Korsika, en lägenhet i Nice. Bortkopplad från den vanliga tillvarons krav, i värme, älskar värme, med min dator och så skriva, skriva … Alldeles underbart.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>