IMG_5513

Göra det till synes svåra enkelt

Warren Buffett steppar till jobbet varje morgon. Han älskar sitt arbete och går sin egen väg. Han gör det till synes svåra enkelt. Han är värd några hundra miljarder kronor. Efter att ha vistats i Warren Buffetts värld känner jag mig rikare som människa. Det är inte pengarna det handlar om. Det är mötet med en annan människa. En som inte är som jag. Det är en av förmånerna med att skriva. Man lär sig något nytt om sig själv varje gång. Just det här porträttet var ovanligt svårt att skriva. Många har berättat om Warren Buffett förut och det var en utmaning att göra det till synes svåra enkelt. Så att det blir läsvärt. Men det här är nog det bästa jag har gjort i genren. Det kändes bra när tidningen dunsade ner på hallgolvet tidigt i morse.

Det är också en glädje att få möjlighet att bidra till en tidning som satsar på innehåll och utveckling, inte avveckling.

Så här börjar texten i Tidningen Aktiespararen: ”Warren Buffett kallas Oraklet från Omaha. Inget kan vara mer fel. Han är världens mest framgångsrika investerare i aktier, men spådomar har inget med hans värv att göra. Det handlar om gediget hantverk, arbetsglädje och tålamod. Inte tur och tajmning. Under mer än 50 år har Warren Buffett haft en årlig avkastning på i snitt 20 procent. Många gånger har han överträffat index, fast experterna säger att det är omöjligt. Vid fyllda 83 är han fortfarande aktiv och en av världens rikaste personer.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>